2007-03-27

Karin Bojs verkar tro på Atkins

När man följer DN:s rapportering om olika nya rön om Atkins—särskilt när det gäller kommentarer från Karin Bojs, som de här: —är det svårt att tro annat än att hon inte tycker att Atkins är något bra. Vad har hänt med den journalistiska opartiskheten? Här finns i alla fall en sajt som dissar Atkins för den som vill se argument mot: atkinsexposed.org.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Jag vet inte om jag tycker att Karin Bojs verkar "tro på Atkins".. Jag tycker snarare att hon är lite kritisk till uppsalaforskarnas medtoer. Jag håller fullkomligt med henne! Det är ju publiseringen av liknande artiklar som faktiskt undergräver vetenskapliga forskningsresultat. Man får väl ha i åtanke VAD är det som egentligen rapporteras??

Greger sa...

Petra: Det här senaste inlägget var kanske inte så entydigt men nr 3 i min lista är nog lite tydligare. Den studien som åberopas där har flera brister, bla: 1) De jämför inte med den i tidigare studier mest verkningsfulla metoden (viktväktarna) och 2) Det var samma dietist som körde lektioner på alla 4 dieterna. Visserligen fanns det inte någon statistiskt säkerställd skillnad mellan hur deltagarna uppfattade henne i de olika grupperna men det är ju inte samma sak som att det inte fanns någon skillnad. Kan det vara så att det är dietisten som var den viktiga variabeln och inte dieten?