2007-03-16

Bin Ladin gnuggar händerna

Ytterligare svårigheter för flygpassagerare är att vänta när det blir nya regler för handbagagets storlek: SvD: EU skjuter upp nya bagageregler. Motivet ska vara att förhindra att flygplan sprängs i luften...

Någonstans i världen sitter Bin Ladin i sin grotta och skrattar och gnuggar händerna. Aldrig hade han väl kunnat tro att västvärlden skulle vara så foglig. För terroristernas primära metod—att genom små terrorinsatser få myndigheterna att öka repressionen och på så sätt själva stå för terrorn—har lyckats över förväntan.

2 kommentarer:

Anders sa...

Är det "repression" att kolla handbagaget efter saker vi vet att mördare vill använda för terrordåd? Är det "terror" att vi måste följa säkerhetsföreskrifter när vi flyger? Ta ett par djupa andetag grabben...

Så du tror att bin Laden inte gnuggar sina skitiga händer när terrorister lyckas? Eller du kanske tycker han är stans vinnare oavsett.

Greger sa...

Alltså, resonemanget var kanske lite knapphändigt för att vara riktigt lätt att förstå. Men kortfattat, ja, det är repression när man inför onödiga säkerhetsregler. Men du, jag har ett lager med vigvatten som du kan få köpa och stänka på terroristerna med... :-)