2007-03-02

Hinder för flyttning

Det pratas vitt och brett om att hur viktigt det är att människor ska vara beredda att flytta—till jobben om inte annat. Men när man provar på att flytta i praktiken får man uppleva att det inte alltid är så anpassat för de som flyttar. Några självupplevda exempel:

  • Dagis, man kan tro att det bara ska vara att flytta barnen från en förskola till en annan när man byter kommun. Men nej, överallt råder kronisk platsbrist. Det föds ju så mycket barn... jo, visst. Undrar om samma ursäkt skulle användas när det gäller skolan? Men hur ska man kunna flytta till ett jobb om det innebär att man inte får någon barnomsorg förrän i augusti, när några barn flyttar över till skolan.
  • NIX Telefon. Så fort man byter telefonnummer åker man ur NIX Telefon. Och det går inte att anmäla sig igen förrän man har flyttat in på den nya adressen och fått telefonen inkopplad. Det tar någon vecka och sedan är det fri jakt i tre månader - så lång tid har de nämligen på sig för att stryka dig ur sina register... Här finns det ju i alla fall en enkel lösning - förbud mot marknadsföringssamtal för de som ännu inte har hunnit anmäla sig till NIX. Se även tidigare inlägg.
  • Bredband. Det finns bredband i nya lägenheten men det kan inte aktiveras förrän man har flyttat in. Då ska man gå in på en speciell webbsida för att få ett lösenord som skickas hem med post. B-post kan man ana. Resultat: Inget bredband första veckan...
  • ...
Återkommer med fler problem.

Inga kommentarer: